luni, 5 mai 2008

Italienii cei curati si romanii cei murdari

Suntem asaltati in ultima perioada cu vesti legate de "siderarea" italienilor vis-avis de faptele comise de romanii din Italia. Peste tot vad mari italieni care critica un anumit val de infractionalitate adus de imigranti in Italia, cer legi, cer sprijin, cer actiuni dure.

Discursuri care mai de care mai populiste, pline de demagogie castiga alegeri intr-o tara europeana, membra ca si noi in UE, tara care nu de multe ori se arunca sa dea sfaturi si sa indice solutii europene.

Trecand peste problemele prin care trec romanii intr-o Italie din ce in ce mai xenofoba si isterica, situatia are un grad ridicat de ridicol, cu iz de caraghios.

Pai italienii sunt socati de infractionalitatea imigrantilor?? Italienii care au adus omenirii conceptul de MAFIE?? Italienii, care au stapanit prin marii lor mafioti lumea interlopa a Americii? Tara lui Al Capone si Corleone este socata de gainariile unor mici infractori romani? Spuneti-mi, privind stramb si judecand drept: am dreptate ca situatia aceasta este o mare caricatura caraghioasa?